söndag 6 maj 2012

Bonusrecept!

Detta är ett recept från "tiden före bloggen" som inte ens alla var med och åt. Slänger upp det nu när jag hittade det.
(kort från ica.se)

Kyckling med kokos och persikor

(4 port.)
4 kycklingfileér
1 msk olja
1 tsk salt
1-2 krm kajennpeppar
4 persikor eller nektariner (går nog bra med burkvarianten också har jag för mig)
2 purjolökar
1 burk kokosmjölk (400 ml/gr) eller 1 burk 200 gr och 2 dl vatten
1 msk soja
Ris
  1. Koka valfritt ris som vanligt
  2. Banka ut kycklingfileérna så att de blir ca 2 cm tjocka. Stek fileérna i oljan ca 4 minuter persida. Krydda med salt och kajennpeppar.
  3. Skölj, kärna ur och skär persikorna/nektarinerna i klyftor. Skölj ansa och strimla purjolöken.
  4. Låt persikor och purjo fräsa med kycklingen någon minut
  5. Häll över kokosmjölken blandad med soja och låt puttra utan lock i 5 mintuer.
  6. Servera kycklingen med sås, frukt och grönt samt riset.

Tips

Krydda gärna kokosmjölken med 1-2 msk currypasta (för 4 port) för mer hetta på rätten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar