Honungsmarinerad kyckling
4 msk honung (så klart!)3 msk olja
2 msk soya
2 msk riven ingefära
1 röd chili
2 krossade vitlöksklyftor
Marinera kycklingfiléerna i 1-2 timmar.
Bryn de i smör, salta och peppra.
Stek sedan i ugn i 200 grader så att de blir genomstekta.
Servera med ris, sallad och hackade jordnötter.
Eller som jag gjorde med lite Smetana och en bulgursallad.
(Bilden tagen på Lottis-vis, i matlådan...... :)
Efterrätt blev en klassiker så här i midsommarveckan -
Jordgubbar med grädde!!
Enda tvisten jag lagt till var att det var några droppar Limoncello på jordgubbarna för att få de extra söta.
Vad vi pratade om har jag inga minnen av som vanligt. Skulle ha kunnat vara C eftersom hon inte kunde vara med på grund av seglivad magsjuka för Thea men jag tror att vi för det mesta pratade om annat. Det enda jag kommer ihåg var något som jag sa att jag inte kunde skriva om på bloggen....
Förresten, hade ju en dryck till som är väldigt somrig och frisk
Seabreeze-bål
8 dl tranbärsjuice
5 dl grapefruktjuice
is
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar