Till varmrätt bjöds det på: Köttfärssås på Thaivis
Ingredienser:
1 stor gul lök
1-2 msk massaman curry paste (jag använde röd currypasta)
1 msk rapsolja
400g nötfärs
4 dl kokosmjölk
1 röd spansk peppar
1-2 msk sambal oelek
2 tsk fisksås (kan bytas ut mot 1 tsk salt)
1 tsk socker
10 blad koriander
Jag valde att dubbla satsen, men tog bara 1 spansk peppar och en burk kokosmjölk. Koriandern hoppade jag över eftersom jag trodde att Lottis inte gillar koriander, vilket hon gör. Det visade sig vara Helen som inte gillar koriander. Förlåt Lottis!
Så här gör man:
1. Skala och skär löken i bitar. Fräs den i olja och currypasta i några minuter. Blanda ner färsen och bryn den. Häll i kokosmjölken.
2. Kärna ur och strimla spansk peppar och tillsätt den samt sambal, fisksås och socker. Låt såsen koka på svag värme ca 10 min. Blanda ner koriandern strax före servering.
3. Servera till äggnudlar eller jasminris!
Efterrätten blev en enkel men god Mousse på japp
Ingredienser:
200gr japp,mars el liknande
2 äggulor
3 dl vispgrädde
Skär chokladen i bitar och smält den i en kastrull med ett par msk grädde. Rör ner äggulorna när smeten svalnat något. Vispa grädden och vänd ihop alltsammans. Ställ kallt fram till servering och dekorera med apelsinklyftor, hallon el liknande.
Tyvärr så minns jag ingenting av det vi pratade om. Men jag minns att vi hade väldigt kul och att det blev en hel del skratt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar