tisdag 25 mars 2014

Favorit i repris!



Så var det då min (Lottis) tur igen! Denna gång bjöd jag på ett recept uppifrån Österåsen men blandade in lite kyckling istället för o hålla det vegetariskt.

Pastarullar med mangotouch

3 kycklingfiléer
2 msk olja
1 liten purjolök
1 röd paprika
10 broccolibuketter
1 dl matlagningsgrädde
3 dl mjölk
1/2 msk soja
1/2 tsk örtsalt
1 krm svartpeppar
1 tsk sambal oelek
2 msk mango chutney
1 msk buljongpulver

Pastaplattor
Riven ost

Till redning:
1 dl vatten
1 msk maizena

Gör så här:
Skär filén i små bitar och bryn dom i olja.
Tvätta och skär purjolöken i skivor, tvätta och kärna ur paprikan och skär i bitar. Dela broccolibuketterna.

Ta upp kycklingen och bryn grönsakerna i ca 2 minuter. Lägg sedan tillbaka kycklingen och tillsätt de övriga ingredienserna. Låt puttra på svag värme ca 5 minuter. Blanda sedan vatten och maizena och rör ner i grytan. Låt koka upp.
Lägg en klick fyllning på en pastaplatta, rulla ihop och lägg i en ugnsfast form, fyll formen med rullar. Strö över ost och gratinera i ugnen enligt tid och grader på pastan.
Servera med sallad.


Efterrätten jag bjöd på var en gammal favorit i repris. Min absoluta favorit-efterrätt alla kategorier, trots att den inte innehåller choklad!!

Glace a four 4-6 personer

75 gram smör
2 1/2 dl havregryn
1 1/4 dl socker
1 ägg
1 tsk bakpulver
1 msk mjöl

(Jag gör alltid 1 1/2 sats smet då botten är sååå god)

225 gram hallon
2x1/2 liters vaniljglass

Maräng:
3 äggvitor
3/4 dl socker

Smält smöret och låt det svälla med havregrynen. Rör ner övriga ingredienser och bred ut smeten i en form ca 18x22 cm. Grädda i ugnen ca 20 min i 175 grader. Låt svalna lite.

Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Rör ner sockret försiktigt.

Lägg hallonen(halvtinade) på botten, lägg glassen ovanpå och fördela marängen över glassen. Gratinera i ugnen ca 3 min i 275 grader tills efterrätten fått färg, det går fort så lämna inte utan tillsyn!
Servera och NJUT!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar