söndag 14 februari 2016

Forts.


Gör så här :
Mixa eller smula digestiven och rör ihop med det smälta smöret.
Tryck ut i en rund form, med avtagbara kanter. ( ca 20- 22 cm. )
Riv mjölkchokladen grovt på ett rivjärn. Separera äggulor från äggvitor i olika bunkar. Viktigt att äggviteskålen är riktigt ren och torr. Annars går det inte vispa dem tillräckligt fluffigt. Blanda äggulorna med färskost, vaniljsocker och strösocker – vispa tillsammans till en slät smet. Vispa grädden i en annan skål och vispa den till ett ganska hårt skum.
Vispa sedan äggvitor i en till skål och vispa till ett hårt skum (du ska kunna hålla bunken upp och ner, och äggvitorna ska inte rinna ut ) och vänd sedan ner äggsmet  & grädde där i.  Rör även ner den rivna chokladen, och vänd om tills det blandat sig. Häll upp smeten i en rund form med avtagbara kanter och täck med plastfolie och ställ i frysen. Låt stå ett par timmar innan du gör tryfflen.
Då kan du börja med chokladtryfflen: Bryt chokladen, i mindre delar.
Låt grädden och smöret sjuda upp i en kastrull, häll sedan den heta grädden över chokladen och rör tills tryfflen är slät.
låt detta svalna i kylskåp innan du brer detta över cheesecaken.
Sedan ska den stå i frysen i minst 6 timmar, men gärna över natten innan du serverar.
Ta fram den en kvart  innan den ska serveras.

Nu bråkade bloggen igen så jag valde att dela upp inlägget på två. Kanske gör jag ett försök senare att lägga in bilderna också. 
På återseende, Britta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar