Eftersom det gått så lång tid sen själv middagen så minns jag inget av vad som sas (jag minns inget från tjejmiddagen hos Helen i måndags heller), men jag tror säkert att vi hade kul och att vi pratade musik. Som vanligt klagade väl Lottis över min musiksmak - UNO SVENNINGSSON ÄR BÄST!!! -, vi borde ha pratat dieter och vikt (någon hade gått upp en massa och någon gått ner något gram eller två), de som kört från Härnösand berättade säkert om en strapatsrik resa och så gissar jag att vi pratade lite jobb. Jag minns att det sas en hel del roliga grejer under kvällen och att jag ångrade att jag inte skrev ner det. Direkt efter middagen hade jag en knäpp kommentar från var och en. Kanske tur att man inte skriver ner det ändå.
Ja maten då. Det blev kycklinggratäng till varmrätt.
Recept kycklinggratäng med pesto
15dl riven blomkål (1-2 blomkålshuvuden beroende på storlek)
800gram kycklingfile strimlad eller tärnad
1 gul lök, finhackad
2 klyftor vitlök, finhackad
5 dl creme fraiche
0,5dl grädde
4 msk philadelphia
2-4msk pesto beroende på hur mycket pestosmak du föredrar
salt&peppar
rostade pinjenötter till garnering
1 gul lök, finhackad
2 klyftor vitlök, finhackad
5 dl creme fraiche
0,5dl grädde
4 msk philadelphia
2-4msk pesto beroende på hur mycket pestosmak du föredrar
salt&peppar
rostade pinjenötter till garnering
Gör så här
Börja med att riva blomkålen och koka den i 1 minut, sprid sedan ut den i en ugnsform och ställ i ugnen på 75 grader så får den ånga av rejält medans du gör kycklingröran.
Stek kycklingbitarna i 3 minuter på högvärme. Sänk till medelhög värme och vänd ner lök samt vitlök och fräs i ett par minuter så löken blir mjuk men utan att ta färg. Vänd ner resterande ingredienser (förutom pinjenötterna) och låt puttra i 2 min.
Häll kycklingröran över blomkålen och riv slutligen ost över alltihopa innan du plavcerar formen i ugnen på 200 grader i 10-15min tills allt fått fin färg.
Ta ut din kycklinggratäng och låt den vila i 10 minuter, under tiden rostar du ett par msk pinjenötter i en torrpanna.
Lägg upp på tallrikar och strö över pinjenötterna. Servera med en fräsch sallad och något gott i glaset.
Till efterrätt blev det cheesecake.
Chokladig cheesecake med tryffeltäcke :
Du behöver:
Du behöver:
200 gram färskost te.x Philadelphia
3 äggulor
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 stycken äggvitor
3 dl grädde
200 gram riven mjölkchoklad
3 / 4 pkt digestiv ( eller efter smak och tycke)
25-50 gram smält smör
3 äggulor
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 stycken äggvitor
3 dl grädde
200 gram riven mjölkchoklad
3 / 4 pkt digestiv ( eller efter smak och tycke)
25-50 gram smält smör
Chokladtryffel :
200 gram mjölkchoklad
1/2 dl grädde
3 msk smör
200 gram mjölkchoklad
1/2 dl grädde
3 msk smör
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar